HÍREK

„Svetozar Pandurovic egyházművészeti alkotásai” kiállítás

Dátum: 2021 november 24. szerda

Pandurovics Szvetozár kiállítása a nemzetiségi színházak fesztiválján „Jelen/lét”

Szeptember 6.—tól 12. a Magyarországi Szerb Színház és a Magyarországi Nemzetiségi Színházak Szövetségének Egyesülete Csasztvan Andrással és Rusz Milánnal az élen idén is tető alá hozták budapesti Nemzeti Színházban  a „Jelen/lét” fesztivált. Idén a fesztivál egyidőben került megrendezésre az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal ezért a fesztivál betársult a NEK programjai közé.

A magyarországi 13 elismert nemzetiség létezik, akik többszáz éve ápolják egyházi kultúrájukat saját templomaikban, ezért a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tiszteletéből, mini konferenciával lett megnyitva a Jenel/lét fesztivál. A fesztivál megnyitóján kiállításra került Markovics Szvetozár belgrádi művész festett ikonjai amik Jézus mellett Ádámot és Évát ábrázolják. További műsorban, minden nemzetiség megtartotta saját blokkját, amit a szerbiai „Szent Szerafim” kórus kísért végig.
Markovics Svetozár további munkássága október 5.-ig lesz kiállítva a Szerb Kulturális Központban, a Nagymező utca 49 szám alatt.

 


Támogatóink:
Miniszterelnökség
Magyarország Kormánya
Emberi Erőforrások Minisztréiuma
Bethlen Gábor Alapítvány
Szerb Országos Önkormányzat